fredag 14 mars 2014

Off season...

Det kommer att kännas helt fel med detta inlägg såhär när våren är i full gång, men jag måste lägga in det här receptet nu så att jag inte glömmer bort det.

Före jul i år fick jag smaka på vännens goda julgodis och fastnade direkt för det - sååå mumsigt. Så jag tog receptet och gjorde en egen sats. Det blev allas favorit.

Här kommer receptet:

PEPPARMINTSFUDGE

3 dl grädde
3 dl mörkt muscovadosocker
1 dl ljus sirap
1 msk vaniljsocker
1/2 dl glykossirap
50 g smör
100 g mörk choklad
1 dl krossade polkagrisar

Blanda grädde, muscovadosocker, sirap och vaniljsocker i en kastrull och koka tills massan håller 120 °C. Rör så att inte smeten bränner fast i botten. Dra kastrullen från värmen och rör i glykossirap och smör. Sätt tillbaka kastrullen på plattan och koka upp igen. Bryt chokladen i mindre bitar och rör ner i smeten.

Klä en form cirka 15 x 20 cm med bakplåtspapper. Strö ut polkagriskrosset i botten på formen. Häll smeten över polkagriskrosset. Ställ svalt för att stelna. Skär i rutor.

Pepparmintsfudgen syns i bild i övre vänstra hörnet.

Inga kommentarer: