måndag 15 juli 2013

Vaniljmuffins med chokladfrosting

Bakade muffins med glasyr (ja, man kan kalla dem cupcakes - men jag föredrar muffins) till Mallans kalas i fredags. Beställde också hem ett muffinsträd från kakburken.se, det fanns många olika fina träd med olika teman. Till mitt fick man med muffinsformar och flaggor att dekorera med. Blev häftigt och lite "extra".


Lite urplockat i sortimentet här... glömde ta kort när jag hade alla muffins på plats.
Tack Aron för hjälpen med att duka fram förresten. Det var snällt!


CHOKLADGLASYR LYX:
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 300 g mörk choklad av hög kvalitet ex. Lindt 70%
  • 2 dl grädde
  • 1 dl florsocker
    Bryt chokladen i bitar och lägg i en bunke. 
    Koka upp grädde och florsocker under omrörning.Slå blandningen över chokladen och rör så att allt smälter ihop till en jämn chokladsmet.Därefter ska du röra i det rumsvarma smöret till en slät chokladglasyr. Låt stelna någon timme så att glasyren blir fast nog att bre snyggt på det du vill glasera.

Inga kommentarer: