söndag 6 januari 2013

Bra tårtrecept

Sitter och laddar inför nästa helg, då jag ska baka bröllopstårtor. Hittade ett bra recept för ett tag sedan tack vare Ida. Har testat det en gång, och det var riktigt bra. Jag hittade det på den fina bloggen www.mycakes.se


Hög tårtbotten














































Till en form på 15 cm i diameter behövs 2 stora ägg + 1 tsk bakpulver
Till en form på 18 cm i diameter behövs 3 stora ägg + 1 tsk bakpulver
Till en form på 20 cm i diameter behövs 4 stora ägg + 1½ tsk bakpulver
Till en form på 24 cm i diameter behövs 5 stora ägg + 1½ tsk bakpulver
Till en form på 26 cm i diameter behövs 6 stora ägg + 2tsk bakpulver
Till en form på 30 cm i diameter behövs 7-8 stora ägg 2,½ tskbakpulver

Sätt ugnen på 175 grader.
Ta fram tre lika stora glas. Knäck äggen i 1 glas. Fyll upp med
 socker i glas 2 /i samma nivå som äggen) Fyll 1/3 del av glas 3
 med potatismjöl och resten vetemjöl.
Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt ( minst 4 min) Blanda
 potatismjöl, vetemjöl och bakpulver noga. Sikta i detta i
äggblandningen och blanda försiktigt med luftiga tag. Skall
 du göra en chokladbotten tar då 1/3 kakao, 1/3 vetemjöl och
1/3 1/3 dl potatismjöl.
Pensla formen med lite olja eller kokosfett. Rita ut en rundel
 av formen på ett bakplåtspapper och lägg den i botten på formen.
 Klipp ut remsor och klä kanten. Tänk på att kakan höjer sig rejält
 så ta till på höjden.
Grädda kakan enligt:
20 minuter för 2 ägg, 25-30 minuter för 3-4 ägg och 35-40 minuter
 för 5-6 ägg. Känn på botten med t.ex. en tändsticka när du tror
 att den är färdig
Kom ihåg att ingredienserna vispas bäst rumsvarma, så ta fram
 äggen ur kylskåpet i god tid innan du börjar baka. Och kom
också ihåg att inte öppna ungsluckan under de första 20 minuterna,
 då kan botten sjunka ihop.
Låt botten stå och svalna en stund

1 kommentar:

Jenny sa...

Å jag ska äta bröllopstårta! :)