tisdag 17 juli 2012

Smidiga bullar

Av Mallans ena fritidspedagog fick jag ett riktigt smidigt bullrecept som man gör i långpanna. Smaskiga blir de som tusan! Tack för det K!



Långpannebullar

30 bullar

50 gr jäst
2 1/2 dl mjölk
125 g smör
2 ägg
1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
ca 8 dl vetemjöl

Smörkräm
100 gr smör
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 msk vaniljsocker

3 dl marsánkräm

Pensling
1 ägg
pärlsocker

1. Smula ner jästen i en degbunke, värm smör och mjölk till 37 grader och slå det över.
2. Rör tills all jäst är upplöst.
3. Tillsätt äggen, sockret, saltet och mjölet. Arbeta ihop till en deg och låt den sedan jäsa i 30 minuter under bakduk. 
4. Vispa samman smör, socker och vaniljsocker.
5. Dela degen i två delar. Kavla ut den ena delen så den täcker botten i en långpanna 30x40 cm. Bred marsankrämen över. Kavla ut den andra degbiten och bred smörkrämen över.
6. Rulla ihop och dela i 30 bitar. Lägg dem ovanpå marsankrämen med den ena snittytan nedåt. Låt jäsa 30 minuter.
7. Pensla sedan bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i 225 grader i ca 15-20 minuter.
8. Låt svalna och skär sedan upp i rutor. MUMS!

Här ska det jäsas!

Inga kommentarer: