onsdag 21 mars 2012

Intryck

Har nu kommit hem från två dagar i Göteborg som varit väldigt givande på många sätt. Både yrkesutvecklande och personligt utvecklande. Konferensen handlade om Betyg och bedömning - två ord som jag behöver omvärdera... Men detta skriver jag mer om på min pedagogblogg framöver.

 Vi var i ett läckert rum på Folkets hus vid Olof Palmes plats. Jag gillade lamporna!

 Många bra föreläsare som hade mycket intressant att säga. Under en fikapaus blev en man som satt i raden bakom mig av med en dator. Själv hade jag lagt alla mina ägodelar kvar på min stol... men hade turen att inte bli av med något. Puh! Behöver jag säga att jag alltid tog med mig alltihop efter den händelsen?
Lamporna fick mig att tänka på jordklot, molekyler, Musse Pigg osv. De var verkligen häftiga, och STORA!

 På kvällen var vi på en italiensk restaurang. Mysigt och gott. Där fanns denna staty - visst kan kvinnokroppar vara fascinerande vackra ibland?


 Hotellfrukost - det bästa med att bo på hotell. Ännu bättre hade det varit om man hade haft längre tid på sig, men eftersom vi hade bestämt oss för att gå till konferenslokalen så blev det en vanlig frukoststund. Fast med fler tillbehör. =)
Tittade dock bara på wienerbrödsbordet med alla sötsaker, och tog en bit grape istället. :-D


Jag gillar Göteborg. Det har sina stora fördelar framför Stockholm (Sorry Neas...hihi!) . Jag åker hellre spårvagn än tunnelbana. Man ser mer av staden och man slipper gå ner i underjorden. Men jag skulle aldirg fixa att bo i en storstad längre än en vecka (om jag inte var tvungen förstås).

 Jag skulle ta kort på det kortaste spårvagnsspår jag någonsin sett... men när jag sedan tittade på fotot blev det detta istället.  Blev ganska häftigt ändå.

 Föreläsaren Pär som hade hand om hela förmiddagen idag var helt kanonbra! Och nu är han bokad för ett Hjo-besök! GÖTT!!!

 Stena Line fanns utanför fönstret på konferenslokalen. Fick mig att vilja resa till The reef...


Eftermiddagen ägnades åt viktiga saker, och då hittade jag den här fina väven och upplevde gamla minnen. 


 Efter att ha gått på ett tåg som vi ganska snart fick hoppa av igen pga av SJ och Västtrafik inte hade något bra avtal kring Regionen Runt-biljetter, så hamnade vi till slut på ett annat tåg. Med mig hade jag en stor Café Latte och en påse med en grov scones, creme cheese och boysenbärmarmelad i. Allt för att en superentusiastisk tjej på Espresso house med sprudlande energi fick mig att köpa den. Jag skulle ju bara ha kaffet. Men hon och hennes kollega gjorde ett kanonbra jobb. Härligt att träffa så energiska och positiva människor!

Väl "hemma" i Skövde så blev det till att åka direkt till Tidaholm och Kulturskolans vårkonsert. Tänk vad stolt man blir när man hör sin dotter och hennes kompisar spela.

Det var så många duktiga barn och ungdomar - och en tjej som sjöng var helt fantastisk! Vilken röst!

Det roligaste under kvällen vara att konversera med en två-snart-tre-åring, som bland annat informerade om vad han ätit idag. Vi smög som indianer så vi inte väckte tigern, och sedan talade han om att
- "man måste heja på Färjestad".
- Nej, sa jag. Jag hejar ju på HV.
Han skrattar, och sen säger han allvarligt:
- Nä det går inte. Man MÅSTE heja på Färjestad. Det gör alla. 
- Nä, din pappa hejar ju på Frölunda, försökte jag.
- Neej, för han måste heja på Färjestad.

Hahahaha! Ungar är härliga!

Nu är jag himlans trött... för jag är ju inte världsbäst på att sova själv... Så nu ropar kudden på mig.

Inga kommentarer: