tisdag 10 januari 2012

Att vända tillbaka dygnet...

...försökte vi med förra veckan. Men helgen förstörde det totalt. Och nu får man lida för det. Fy tusan vad trött jag är. Men jag njuter av att det är kallt ute... fast nu ska det visst töa ett tag igen. Vet ni att det är 22 veckor kvar till sommarlovet? Att det är 5 veckor kvar tills sportlovet? Och efter sportlovet är det sex veckor till påsklovet. Jag försökte tala om för eleverna idag att det snart är sommarlov. Men det höll de inte med om.
Nej, det beror nog på att ett år i deras liv är en niondel eller tiondel... Ett år i mitt liv är en trettiofemtedel (snart i alla fall). 

Idag är det någon som kommit ett steg närmare att bli 40. Ett år i hans liv är numera en trettioniondedel. GRATTIS! Och nej, jag är inte ironisk! När man just på nyheterna tittat på när de hissar Stefan Livs tröja och sett en massakrerad bil där en hel familj dött - då är man tacksam för att man faktiskt får uppleva att bli äldre. Man borde vara tacksam för det lite oftare. Faktiskt...


4 kommentarer:

Nybo-arna sa...

Så sant,så sant.... Måste leva för det som är nu, inte ta ut några saker i förväg,varken + el - !Undrar om inte han som nästan fyllde 40 lärde mig det en gång för länge se`n :)

Fnissi sa...

Ja, han är en klok typ. En av de klokaste jag känner! =)

hakker sa...

Förresten, är det inte snart midsommar...? ;)

Fnissi sa...

Joo, jättesnart! Vilket får mig att tänka på att jag borde göra livet lättare för båtlyftaren i Otterbäcken... :-D