tisdag 12 juli 2011

Mallans födelsedag!

I lördags var det ju Mallans födelsedag. Den började med att hon väckte sina föräldrar med orden:
- Bara så att ni vet så är jag vaken nu! 
Jag svarade med att be henne gå coh lägga sig igen, för jag var såååå trött (hade fixat tårtor och skattjakt till halv två på natten) och trodde att klockan var 6.00 eller nåt. Den visade sig vara åtta, så vi gick upp och fixade födelsedagsfrukost och sjöng en stump.

Mmm, oboy i födelsedagskoppen!

Goda jordgubbskolor som kom i paket från Linköping!

Frukosttårtan - en liiten tårta med ett magiskt ägg ovanpå... Och när Mallan knäckte ägget så fanns det något i...


Nämligen den första ledtråden i skattjakten!
Sedan blev det mååånga fler lappar, Mallan letade och letade.

Den traditionella skattjakten ledde till ett brygghus. Efter ett förvirrat stopp i Backabo där det visade sig inte finnas något brygghus, så kom Mallan på att det fanns ett hos farmor och farfar.


Japp, där fanns den, hennes nya cykel!!!
Och nej, hon har ingen hjälm på sig, för hade vi tagit med den så hade hon ju fattat direkt! Men hon körde bara på farmor och farfars gårdsplan kan jag lugna er med! =)

Sen åkte vi hem och förberedde för en raggarfest - eftersom det var temat hon bestämt för årets kalas. Spännande att ha raggarfest när man är nio. Förmodligen bättre att ha det nu än när man är 16... =)
Mallan designade tårtorna och hjälpte till att dekorera dem. På en tårta skulle det dock vara en raggarbil, och den fick jag äran att göra. Man kan säga att det finns utvecklingspotential för mig i "marsipan-raggarbil-branschen". Blev ganska nöjd med skissen...

...men på tårtan blev den inte alls lika bra...

Raggarbrud i foppatofflor! =)

Den andra tårtan var ett landskap med vägar och bilar och husvagnar. Mallan gjorde de mesta på den tårtan.




Sedan var det dags att låta gästerna ta för sig av tårtor till ljudet av raggarmusik.


Vissa levde sig verkligen in i rollen som raggare. Eller var han bara trött på fotografen? ;-D


Alla gästerna fick kämpa sig runt i en femkamp. Det gällde att kasta bollar på ölburkar, få en leksaksbil att rulla i en hink med hjälp av en trälist, kasta ringar, kasta frisbee in i ett bandymål och kasta bollar genom upphängda ringar i olika storlekar. Bäst lyckades A & A som har en gemensam ålder på ca 3, 5 år. Bra gjort! ;-)
Efter detta öppnade raggarkiosken, som bjöd på allt från "raggarballe i svängdörr" till "special" och "hälta å vart" (hälften av varje). Tror att det egenkomponerade moset blev helt ok. Födelsedagsbarnet tyckte dock att det var ÄCKLIGT! ;-)


Sedan började gästerna att dra sig hemåt. Och kvar hemma var en mycket, mycket nöjd Mallan. Hon var så glad över ALLA presenterna, och fick en massa roliga och OLIKA saker! Helnöjd var hon, och då är jag det också!

Inga kommentarer: