tisdag 28 juni 2011

A midsummertime movie...

Tänk om någon gjort en film om vår midsommarhelg... Hur hade den då varit? Här kommer en recension av filmen:

Längd: 28 distans
Genre: drama, dokumentär, familj, action
Skådespelare: Öbon, Braxon, Pysselprinsessan, Mallan, Rönnerdahl, Kapten, Kaptenskan, Lilly
I huvudrollen ser vi Lilly, en rymlig kvinna som styrs av en man. Hos henne får alla plats, och hon är samlingspunkt och fokuspunkt i filmen. En kvinna man gillar! Stor talang vad gäller att lyfta sina medspelare. Man kan säga att hon bär hela filmen!

Braxon är kaptenens son, och en tålmodig herre som ivrigt väntar på att fånga storsjöodjuret. Hans många fångster driver honom att hela tiden försöka fånga en större fisk. Dock vill han helst inte ta av fisken från kroken. Han är en grabb med mycket humor, och hans skämt haglar över sällskapet och förlänger deras liv med flera år. Han gillar att gå på lokal.

Mallan är dotter i familjen som gästspelar och snålåker med Lilly. Hon slänger varma blickar på kaptenssonen och planerar för en framtid tillsammans med honom. Hundraser, båtmärken och vilket hus de ska bo i diskuteras under hela filmen. Hon tycker dessutom om att utmana ödet och få sin mamma att ha hjärtat i halsgropen, och har kaptenen på sin sida. :-)

Duracellkaninen, eller pysselprinsessan som hon också kallas, är yngst i sällskapet. Hon är en riktig Pippi Långstrump som vet vad hon vill och vågar göra det också. Tar sig en powernap och är sedan på hugget igen. Vig som en gymnast klättrar hon runt, dansar och sjunger sig igenom alla 28 distans. En musikalstjärna av stora mått, som dessutom är mycket produktiv och generös.

Kaptenen är mannen som har två kvinnor i sitt liv. Först och främst kaptenskan, och sedan sin kära Lilly som han styr med varm hand i de mest trånga utrymmen. En lugn och avstressad man ombord, med många likheter med Mulle Meck. Är också känd för sitt goda minne, då det gäller filmcitat. I övrigt har han sk. selektivt minne.

Kaptenskan, som håller ordning på Lilly, är en stor vän av solen. Hon är lika generös som sin dotter och ser till att få ner besättningen på jorden då de drömmer sig iväg. Hon är också den som ser till att rutiner hålls ombord, bl.a. mattider. Kort sagt: hon är den som ser till att man mår bra! Älskvärd och påhittig!

Öbon stöter man på då och då under filmens gång. Han har alltid nåt projekt på gång och ses oftast vid sin påbörjade altan eller i sin båt som åker mellan ön och fastlandet i ett rasande tempo. Bjuder båtgästerna på lunch och fika och gör sitt bästa för att få fler grannar på ön.
Rönnerdahl är pappa till Mallan och den som är mest fiskekunnig i sällskapet. Genom sina kunskaper vinner han Braxons förtroende och får hjälpa honom ta av fiskar från kroken. Gillar att dricka Haddirajjan och försöker så gott han kan att lära sig om hur Lilly fungerar.

Dessutom i en biroll: Fnissi, den frågvisa fotografen. En blondin som dejtar Rönnerdahl och aldrig går någonstans utan sin Nikon. Skämtar under bältet och tål inte mycket.


Mer om intrigerna i filmen i ett annat inlägg...


To be continued...

Inga kommentarer: