torsdag 16 september 2010

Bullbak!

Mammas Bästa BouleBullar!
500 gr smör
3 dl socker
1 liter mjölk
3,5 liter vetemjöl
100 gr jäst

Smält smöret. Häll i mjölken och låt det bli fingervarmt. Häll blandningen i assistenten (eller kör med degkrokar och elvisp!). Lägg i jästen, sockret och mjölet. Låt assistenten gå högst fem minuter. Låt jäsa till dubbel storlek.
Ta 300 gr mjukt smör, 3 dl socker, 3 msk vaniljsocker och 3 rågade msk Marsánpulver (kok). Rör ihop till en jämn massa.
Knåda ihop den jästa degen och dela den i fyra delar. Kavla varje del till en platta och bred på fyllningen på var och en. Rulla ihop till små "rulltårtor" och skär i skivor (ca 20 på varje rulle). Lägg i pappersformar. Strö på pärlsocker, pensla INTE!
Låt dem jäsa ca 20 minuter. Grädda i 225 grader 8-12 minuter.
Det blir ca 80 bullar, men jag gör lite mindre bullar och då blev det 100 st! =)

Inga kommentarer: