tisdag 10 augusti 2010

Efterfrågat och efterlängtat recept!




Berits Marängtårta med moccasmak
3 äggvitor
2 1/2 dl socker
3 msk potatismjöl
3/4 tsk hjorthornsalt

Vispa äggvitorna hårt. Blanda de torra ingredienserna med varandra. Blanda sedan ner de torra ingredienserna i äggvitan försiktigt.
Smörj och mjöla ett bakplåtspapper (rita två stycken cirklar på pappret).
Grädda marängbottnen i 125gr värme i 40 min. Därefter får den stå kvar i ugnen under natten på eftervärmen. Denna tårta hade Berit garnerat men det går precis lika bra med bara grädde uppepå.

Kräm/fyllning

2 dl kaffegrädde
1 1/2 tsk potatismjöl
4-5 msk socker
2 äggulor
1 msk kaffepulver
150 g mjukt smör
1 1/2 tsk vaniljsocker

Blanda grädden, potatismjölet, socker, äggulor och kaffepulver. Sätt i vattenbad och vispa hela tiden. Låt svalna. Rör i smöret och sedan vaniljsockret.

Lycka Till alla tårtbakare, hoppas ni tycker om den.

1 kommentar:

Anonym sa...

PÖSS!!! ;o)

Linapina