söndag 3 januari 2010

Julstrumpeprojektet...

ÄNTLIGEN är den färdig! Julstrumpan som påbörjades 2006 för att bli färdig till lillfaddrans andra jul. Men nej... först nu är den alltså klar. Undrar hur många timmar det har tagit att göra den? Det enda jag vet är att jag i alla fall suttit med slutfasen och lyssnat mig igenom Dan Browns "Den förlorade symbolen". Den är 20 timmar.
Det har varit roligt - för jag gillar att sy korsstygn. Men jag har inte kunnat prioritera den... Därför har det tagit tid.
Det värsta var när jag sytt färdigt alla korsstygn. Då kändes det liksom att man var färdig. Men då skulle ju alla konturer sys. Och det tog också tid. Det var mycket konturer. I olika färger.
Sedan kom det svåra - att sy ihop det till en strumpa. Men med min gamla vän Singer till hjälp så gick det riktigt bra, efter lite telefonsupport från mamma.

Singer är gammal - men funkar fortfarande bra om man klarar sig med raksöm och sicksack. =)

Det skulle egentligen vara en ögla att hänga upp strumpan med, men jag gjorde istället en lång snodd så att man kan knyta fast strumpan där man vill ha den. Det tycker jag verkar smidigare.


Hoppas nu att lillfaddran gillar den. Hon kanske inte uppskattar den nu... Men förhoppningsvis när hon fyllt 42 och tänker på sin gamla fadder... ;-)

1 kommentar:

Lina sa...

Oj...jag är imponerad. Den är verkligen vacker. Jag hoppas att hon kommer att älska den :o) Annars kan jag ta den ;o) HIHI!!