söndag 12 juli 2009

Milla!

Vilken födelsedag Mallan fick! Det började med att hon vaknade (eller låg hon kanske vaken och väntade?) av att vi kom med födelsedagsbrickan och sjöng det finaste vi kunde så tidigt på morgonen. Inga paket hade vi med oss. För hon hade ju fått så många saker när vi var på High Chaparall. ;-)
Men så kom hon på att hon skulle gå till magiska trädet. Där hittade hon två paket och en ledtråd som ledde vidare till hennes brevlåda på lekstugan. Därifrån ledde det till hennes lådbil. I lådbilen låg ett paket till, och en ledtråd som bara bestod av siffror. Det tog ett tag, men sedan kom hon på att det nog var ett telefonnummer. Att våga ringa var jättejobbigt. Såååå nervös hon var. Men det var ju bara mormor som svarade! Puh! Mormor gav henne 5 bokstäver som ledtråd, och de skulle leda oss vidare. Hon pusslade och läste och pusslade och läste. Till slut blev det hundägarinnans namn! Men det dröjde ju innan vi kunde fara dit. Så då bakade vi lite för att fördriva tiden.
Till slut blev det dags att dra iväg och när vi kom dit fick hon den sista ledtråden - en karta. I hundägarens bil hittade hon jaktryggsäcken full med hundgrejer. Men hon förstod inte att hon skulle få en hund. När vi berättade för henne att Milla skulle få bo hos oss så blev hon glad, fast var ganska dämpad.
Efter ett tag frågade hon "ska vi ha henne längre än en vecka?"
När det gick upp för henne att vi hade köpt Milla och skulle ha henne hos oss, så blev hon ju ännu gladare förstås. Dagen därpå "ältade" hon det ganska mycket, och pratade i ett om Milla och var hon skulle bo osv. Hon sa flera gånger "är det sant nu då?" och "är det på¨riktigt?"
SÅ det var nog en slags chock hon hamnade i - så svårt var det att förstå att det var på riktigt!
Hundägaren hade gjort pannkakstårta, och bjöd på världens godaste pannkakor, jordgubbssylt och grädde! SÅÅÅ Mumsigt! Massor av tack för det!
Milla fick vara med oss en stund, men att vara ifrån syskonen var lite oroande, så det blev en del gnällande... ;-)
Stolta hundägare med Milla!

Vi hämtar henne på fredag!

1 kommentar:

Marie sa...

Lipar....
Vilken underbar present!
Kram!