söndag 19 juli 2009

Lite bilder från dagarna som gått!

Ser ni hunden? Ser ganska stor ut va? Fast det är Mallan som ligger där. Millan ligger bredvid förstås. De hade det jättemysigt hela lördagen ihop. Men vi konstaterade såhär i efterhand att det nog inte var nåt bra. För Mallan kan ju inte sova hos henne hela tiden. Man lär av sina misstag. Och vi får hoppas att ett misstag en dag snabbt går att ändra på.
Gulligt värre... men kanske inte så mycket enligt Cesar Millan...
Apropå Millan... eller Milla... Vi är lite oense om vad hon heter. Med n i slutet eller ej? Jag tycker Milla, för det blir bättre svung i det när man ska säga till på skarpen. För hundens del spelar dte absolut ingen roll. Men jag fick ge mig, för de andra två M:en i familjen bestämde att det blev MillaN. Och eftersom Cesar MILLAN heter just Millan... så kanske det var meningen. ;-)

Ömsesidig kärlek! Men det svåra blir att få Mallan att inte älska ihjäl hunden. Har man läst Cesars bok så vet man att hunden först och främst behöver 50% motion, 25% disciplin och 25% kärlek och uppskattning. I den ordningen...

Mallan och M gjorde en stor fågelholk i våras. Den blev istället en getingholk. Det upptäckte vi när vi skulle städa där den stod. Usch! Men nu är de döda... de drabbades av akut svininfluensa och andnöd. ;-) Hela boet slogs ut.
Apropå svininfluensan - som alla tydligen ska vaccineras mot. Jag har inte riktigt fattat att det är så stort som det tydligen är. När det var fågelinfluensan som härjade så tyckte jag att det var större kalabalik. Men då var det inget snack om massvaccinering. Men nu är det visst det. Jag har nog haft lite för mycket nyhetssemester.

Får jag lov att presentera Katta. Hon har förmodligen, med 95% säkerhet, kattungar i magen, och jag har känt dom. Tror jag. Eller rättare sagt - om det är kattungar så HAR jag känt dom. ;-) Häftigt!
Jag och Mallan åt jordgubbslunch häromdagen. Från vårt eget land! MUMS! Årets skörd blir nog rekordstor! Det brukar inte bli så mycket i vanliga fall.

Vi hade pysseldag här hemma i veckan. A & J var på besök så att Mallan fick en pysselkompis. Och jag fick en tjötkompis. Tjöta är vi bra på! Hihi! Ni kan se mer från tvålpysslet på min pedagogblogg framöver: Didacticas blogg

I våras sådde Mallan mycket i våra pallkragar. Så det kommer grönsaker och blommor vääääldigt tätt. ;-) Morötterna gallrade vi bland och fick då äta mycket goda små morötter, smörkokta, till våra hemmagjorsa köttbullar, färskpotatis och mormor Elsas bästa persiljesås. Mumma! Vi njöt verkligen av den måltiden!
Inspirationen till att göra egna köttbullar, för en gångs skull, fick vi från Magullis blogg.

Sådana här är vi riktigt trötta på nu! Fast vi kom lindrigt undan ändå. Men det är skönt att de torkar nu. NU kliar de inte längre. Nu är det bara att försöka strunta i att pilla bort sårskorporna som blir på vissa. Tur att vi hade aloe vera hemma! Det var smidigt att kleta på när det kliade som värst. Och lika smidigt nu när några blivit lite infekterade. Läknar direkt! =)

1 kommentar:

Anonym sa...

Man ser verkligen på Malin hur mycket hon älskar Millan. Mysigt och sova ihop, men det är ju så att det man lär dom nu följer ju med hela livet. Jag har två hundar i sängen =( Men det är vårt eget fel. Skönt att kopporna börjar ge sig. Jorgubbarna såg VÄLDIGT goda ut. Har ni några kvar =). Ni kanske ska bort någon dag, hahaha.Ser fram emot nästa rapport.
Kram