torsdag 4 september 2008

Mallans rum

Ja, så här ser det ut i Mallans rum. Det är just nu bara rörigt, rörigt, rörigt. Men vi håller på för fullt med att plocka i ordning, röja och rensa. En stor svart sopsäck med gosedjur har gått i ide i vårt källarförråd. Några (men de var ganska få) hamnade i säcken som ska skänkas till typ Röda Korset eller nåt liknande. Vissa grejer kanske ska säljas på loppis och andra grejer ska helt enkelt kastas. Borde göra en sån röjning en gång varannan månad, men sånt blir liksom inte av hemma hos oss... =)
Här är gosedjurshögen innan vi började sortera dem. Kan tala om att hon hade äkta ångest över att lägga ner dem i källaren eller i "ge-bort-högen". Grät till och med. Men jag lät henne bestämmma och tvingade henne inte till nåt - för det funkar inte med henne. Man får låta henne bryta ihop och själv diskutera sig fram till vart gosedjuret ska hamna. Det tog två timmar att sortera och dela upp. Men efter det var det en nöjd Malla som kände att det nog var rätt bra ändå...
Ser fram emot att leta bra förvaringsmöbler för barn till henne nu, och få odning på grejerna så det blir roligt att leka där igen. Någon som har något bra förvaringstips för barnrum?

1 kommentar:

Anonym sa...

Oj oj! Känner igen det där!!
Måste rekommendera Hemnes Dagbädd från IKEA. En säng, som kan bli dubbelsäng, med 3 bamselådor under som rymmer massor.Utklädningsgrejer i en, barbie i en och dockor i en! Super!!! Men rörigt i Majas rum är det ändå, men det går lättare att städa! Dubbelsängen har både mormor o morfar sovit i och familjen Holmgren! Mycket praktiskt!