söndag 7 september 2008

KFBOU!!!

HATAR alla bananflugor som bor hemma hos mig just nu! Och hur noga jag än är så verkar de trivas bra i alla fall! Ska starta
Klubben För Bananflugornas Omedelbara Utrotande
Någon som vill bli medlem? Det är gratis.
Fast det finns säkert många där ute som tycker att bananflugor är söta små trivsamma husdjur. Men ni behöver ju helt enkelt inte gå med i klubben då...

Hittade följande text på www.anticimex.se:

Nu är det skördetid och fullt med fruktflugor!

Nu är tiden inne för att njuta frukterna av sommarens blomning. Men det finns andra som delar vårt fruktfat - nämligen småflugor av släktet Drosophila. De små, bara ett par mm stora flugorna svirrar kring frukterna i jakten på surnande fruktsaft. Flugorna har flera namn - fruktflugor, ättiksflugor eller bananflugor.

Benämningen ättiksfluga är bra eftersom det är den surnande fruktsaften som är attraktiv. Flugorna förökar sig i resterna av vår fruktmåltid, gamla äppelskrottar, fruktskal och övermogen frukt.
De förökar sig otroligt snabbt. En ny generation ättiksflugor kommer till världen på en vecka, och varje hona lägger 500 ägg.

Hur håller vi flugorna borta?
Var noga med att kasta fruktavfall i slutna påsar och håll frukterna i skålen fria från övermogen, ruttnande frukt. Spara inte påsar med packad frukt - de undre saftar av sig och ruttnar. Lägg istället ut dem på plant torrt underlag. Kasta aldrig fruktrester i papperskorgen, eftersom den kanske töms mer sällan.

Tips
Prova att blanda till 2 delar vinäger, 1 del sirap och 1 droppe diskmedel (utan ammoniak) i en liten flaska eller dylikt. Blandningen lockar till sig fruktflugorna, som tar sig ner i flaskan och stannar där.


Har gjort i ordning en liten flaska enligt ovanstående recept, så nu får vi se om det fungerar.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag är gärna medlem i din nystartade klubb!! Gjorde genast en bananflugegrogg!!!

Anonym sa...

Prova även att ställa en mix med rom och cola på diskbänken. Kan i vissa fall få mannen att trivas bätre där:-)))